שלום לכם.ן
במאמר זה נרצה לסקור מגוון כלים דיגיטליים שיכולים לשמש אתכם.ן בעבודתכם.ן החינוכית ובכלל.
מאמר זה יתעדכן כל חודש ויתווספו כלים חדשים בהתאם לחידושים ולשינויים.
מוכנים.ות…בואו נתחיל…
בינה מלאכותית AI
מהי AI ?
בינה מלאכותית (באנגלית: אינטליגנציה מלאכותית – Artificial intelligence, ובראשי תיבות: AI) שם מטאפורי למצב בו מנסים לדמות את יכולות החשיבה האנושית באמצעים טכנולוגיים.
יישומי בינה מלאכותית כוללים מנועי חיפוש מתקדמים באינטרנט (למשל, חיפוש גוגל), מערכות המלצות (בשימוש על ידי YouTube, אמזון ונטפליקס), הבנת דיבור אנושי (כגון סירי ואלקסה), מכוניות אוטונומיות, ובינה מלאכותית יוצרת (ChatGPT, בארד, Midjourney ועוד), ויכולות נוספות כגון למידה והתפתחות של הבינה המלאכותית.
כיום הרבה מאוד חברות כבר משלבות בינה מלאכותית במוצרים שלהן כגון טלפונים חכמים, חברות בתהליכי גיוס ואפילו כלים דיגיטליים ששילבו AI כחלק מהמוצר שלהם כמו CANVA.
בחלק זה נבקש להציג על פי קטגוריות כלים שמהותם המלאה היא שימוש בAI ולא תוכנות שנוספה להם פונקציה של AI.
AI יוצרת-מודל שפה
AI יוצרת מודל שפה היא בינה מלאכותית איתה ניתן לנהל שיחה ואשר מייצרת תוכן מסוגים שונים, חלק מהבינות הללו יודעות גם לקרוא קבצים מצורפים שמעלים אליהן ולתת עליהן מענה, חלקן יודעות גם לסכם סרטוני יוטיוב ארוכים ועוד, כל בינה מלאכותית טובה יותר בתחום קצת שונה ועל כן לא כל אחת תהיה טובה לכל משימה.
רובן דיי טובות בבסיס של ניסוח תוכן, מציאת מידע, כתיבת פעילויות ורעיונות וכד'.
צריך לשים לב כי בינה מלאכותית לפעמים אינה אמינה עד הסוף וזאת בגלל שהיא נשענת על כלל המידע ברשת, אם רוצים מידע מהימן או מוכח חשוב לדייק את הבינה המלאכותית ולבקש ממנה רק מידע שאומת או נחקר או רק מקורות שנחשבים מהימנים.
חשוב מאוד הניסוח בבינה מלאכותית ועל שאלות זהות שנוסחו בצורה שונה תוכלו לקבל תשובות שונות בתכלית, על כן חשוב להתנסות ולדייק את התוצר שאתם.ן רוצים.ות לקבל.
chat GPT– בין המוכרים שבתחום פרץ לחיינו כ AI הראשונה, בגרסה הבסיסית שלה מאפשרת מנעד יחסית רחב של חיפוש ויצירת מידע כתוב, פועלת בצורה מיטבית באנגלית.
Gemini– הAI של גוגל, נחשבת חזקה ואמינה מאוד, מבוססת על הרבה ידע ומידע שיש לחברת גוגל ועל מנועי החיפוש שלה, מאפשרת שיח במגוון שפות שאינן רק אנגלית, ומאפשרת העלאת תמונות ושיח עליהן.
Claude– אחד ממודלי הAI היוצרת המתקדמים, מאפשר העלאת קבצים וניתוח שלהם, כך לדוגמה תוכלו להעאלות מאמר לסכם ולתרגם אותו לשפתכם.ן או להעלות מבחן עם שאלות ולקבל תשובות למבחן ועוד ועוד…
מודל זה גם הוא עובד במספר שפות ולו כל היכולות של הקודמים לו שהצגנו כאן.
AI לתמונות
Leonardo.ai – מחולל תמונות המתבסס על AI רושמים לבינה המלאכותית מה רוצים והיא מייצרת לכם.ן תמונה לבקשתכם.ן, כמובן שגם אפשר לעלות תמונות ולבקש לערוך אותן. הגרסה החינמית באה עם יכולות בסיסיות ומוגבלת בכמות תמונות המתחדשת כל יום על בסיס אסימונים/ מטבעות שיש לכל משתמש. עלות המטבעות לכל תמונה נקבעת על פי הסוג והמורכבות של התמונה.
Imagine – מחולל תמונות מטקסט, רושמים לAI מה רוצים ומקבלים תמונה שיכולים לערוך, הגרסה החינמית יחסית דלה, אבל תחליף קל יותר ל midjourney .
Dall-E3 – מחולל תמונות מבוסס chat GPT3 המאפשר יצירת תמונות בפורמטים שונים על פי בקשה.
Designer – של מייקרוסופט היא אחת מהתוכנות המתקדמות לעיצוב תמונות ובכללי יצירת תוכן עיצובי, יש שאומרים שהיא נותנת פייט לCANVA.
AI לוידאו
Runway– מערכת AI לעריכת וידאו ובגרסת GEN2 שלה גם יצירת וידאו מאפס על ידי AI.
רוצים ללמוד עוד על AI ועל כלי הAI השונים מוזמנים להיכנס לאתר Lets AI
כלים דיגיטליים שאינם מבוססי AI בעיקרם
remove.bg – הורדת רקע מתמונות
genially -כלי המכיל בתוכו מחוללים שונים ליצירת משחקים, חדרי בריחה, מצגות, מיני לומדות וכדומה. את כל התכנים ניתן לשתף בקלות באמצעות שליחת קישור.
TED.Ed -כלי חינמי ליצירת שיעורים סביב סרטוני וידאו- ניתן לבחור קטעי וידאו מהמאגר הקיים או להעלות קטעי וידאו שלכם, ולהוסיף בקלות שאלות לדיון, חידונים וכדומה. שייך לחברת TEDTalks.
מחולל תשבצים – המחולל תשבצים בעברית, אנגלית ושפות נוספות, שימושי מאוד ללימוד שפה ולימוד מושגים לגילאים צעירים.
נקדן -כלי המאפשר כתיבת או העלאת טקסט בעברית, ואז מוסיף לו ניקוד באופן אוטומטי,שימושי ללימוד עברית.
CANVA -כלי לעיצוב תמונות, הזמנות, פוסטרים, מצגות, תוכן דיגיטלי וכדומה, מגיע עם מאגר גדול של טמפלטים ומאפשר עיצוב ברמה גבוהה בקלות רבה.
בין היתר שולב בו לאחרונה AI המקל את תהליך.
Padlet – יצירת לוחות שיתופיים שונים בהם ניתן לשתף תמונות, מחשבות, מסמכים, לייצר מפה משותפת וכדומה. מצוין כדרך ללמידה או לסיכום של פעילות, לאחרונה גם נוספו לוחות חדשים ששווה לחקור ולהתנסות בהם, הגרסה החינמית מאפשרת עד 5 לוחות.
Powtoon – כלי חינמי ופשוט ליצירת סרטוני אנימציה קצרים, מצוין לסרטוני הסברה, סרטונים שיווקיים, וסרטוני למידה מהירים.
Mentimeter – כלי ליצירת חידונים, סקרים, ענן מילים, בחנים וכדומה. מאפשר השתתפות פעילה של הקהל.
emaze – כלי ליצירת מצגות, סיורים במוזיאון וירטואלי, לומדות ודרכים יצירתיות להצגת תוכן ולמידה.
Kapwing – המקביל של CANVA ליצירת סרטוני וידאו, מערכת עריכת סרטונים ותוכן וידאו באופן קל ופשוט, בנוסף למערכת יש יכולת לחולל כתוביות משמע הסרטון לכל שפה באופן אוטומטי או להוסיף כתוביות ידנית.
Headliner – מחולל כתוביות אוטומטי לסרטונים, חינם עד 10 דקות סרטון. מייצר כתוביות מתוך הסאונד טראק של הסרטון.
VICA – מערת קלפים דיגיטלית, רוצים להשתמש בקלפים בפעילות הבאה שלכם.ן אבל היא בזום או בצורה וירטואלית? עכשיו זה אפשרי בלי הצורך לצלם ולהעלות את הקלפים, VICA הוא אתר בו מגוון של קלפים מסוגים שונים, קלפים מעודדי שיח, קלפי מסע, קלפי טיפול וכד'. לכל סט קלפים גם מוצמדות אפשרויות פעילות שונות אשר אפשר לעשות יחד עם המשתתפים שלכם.ן.
Pixabay– מאגר תמונות חינמיות ללא זכויות יוצרים.
Pexels– מאגר תמונות ללא זכויות יוצרים.